הבית של רונית ואייק​ ביהוד

הבית של רונית ואייק​ ביהוד

שיפוץ כולל של בית במרכז הארץ, בעלי הבית הגיעו אלי דרך חבר טוב שלהם, קבלן, אתו אני עובדת. כל קומת הכניסה פורקה, והשלד נחשף. לאחר התלבטויות הוחלט לרצף באבן דארמה חתוכה ל80/80 ( "דרך האבן" ), שתיצור אווירה חמה וכפרית. כהכנה הוחלט לאמץ את המלצתו של הקבלן, הריצוף הישן פורק, והחול שהיה תחתיו הוחלף. עבודה כזו אכן מייקרת, אך התועלות רבות כיוון שהטיפול בתשתיות חשוב מאד. 
המטבח- קיר מסתיר מקרר הוזז קדימה, כך נוצר מקום עבור מקרר רחב( 122 ס"מ) ומזווה. 
מעט על חשיבות המזווה- המטבחים הישראלים הם מרכז הבית, כיום, כשאנחנו עסוקים בריצות היום יום, יש נטייה לרכוש קניות מרוכזות. לכן יותר מחשוב, שיהיה מזווה במטבח שיכיל את מוצרי המזון היבשים, ומאידך שיהיה בנוי כך שהנגישות לפרטים המאוחסנים בו תהייה קלה מאד. לכן אחד הדברים הראשונים שאני מחפשת במטבח הוא מקום למזווה. הזזת הקיר אפשרה לי להקים מזווה רחב, שבנוי ממגירות נשלפות, כך שבקלות ניתן לראות ממבט מלמעלה את הפריטים ( קל לשלוף, וחוסך קניות מיותרות), בנוסף חשוב מאד שלמגירות תהייה דופן גבוהה, כדי שהפריטים לא ייפלו. ( כמו שקיות למיניהן), לכן תמיד לבקש מבונה המטבח, דפנות גבוהות במזווה ולא להתפשר על דופן נמוכה, או דופן גלריה. 
חזיתות המטבח, בסגנון כפרי, הולמות את בקשת הבעלים לסגנון חם בבית כולו. 
מרפסת השירות סופחה לפנים הבית, והפכה להיות חלק מהמטבח. ארון כפרי גדול, בסגנון ממשיך של המטבח מוקם בנישה שנוצרה, ומהווה מקום אחסון גדול. בין חלקו התחתון לעליון הוטמע פרט עץ עבור בקבוקי יין, שהופך את הארון כולו ל" משהו אחר". 
את הנמכת התקרה ,בפינת האוכל,עבור מזגן מיני מרכזי ניצלתי לפרט עיצובי, יצרתי גומחה ממנה משתלשל גוף התאורה שמאיר באור חם ובאלומות את פינת האוכל. 
מילה על פתחים- חלונות של בית אמורים להיות שונים מחלונות של דירה בעיקר בגודלם, ובגובה ממנו מתחיל החלון. חלונות של בית, בקומת הכניסה,  יכולים להתחיל מגובה נמוך, כיוון שאין סכנת נפילה, וכך אנו מכניסים את החוץ אל הפנים, וחשים את יתרונות הבית צמוד הקרקע. 
החלונות תמיד מחופים בספי שיש / עץ, בדירות אנחנו לא רואים את הסף, כי עליו מונחות מסילות החלון, בד"כ חלון הזזה. במקרים בהם אנחנו בוחרים חלונות על ציר פתיחה, ללא מסילות, אנחנו רואים את סף החלון. לכן חשוב לבחור סף שקשור בעיצובו לחלל, ועליו לבלוט כ 1 ס"מ מהקיר. כך נוצר סף חלון שמסתיר את החריץ בינו לבין הקיר. 
בחלון הצופה לגינה נבנה ספסל ישיבה ( כתוצאה מהנמכת גובה תחילת החלון) עליו הונח סף מאבן דארמה, אותה אבן שמחפה את הרצפה. החלון שהוגדל, מכניס את גינת הבית לתוך הסלון, והספסל יכול לשמש כמדף לחפצי נוי, או כספסל עם כריות לישיבה. 
האלומיניום, קליל בלגי, שמחלק את החלון, יוצר המשכיות של האופי הכפרי של הבית. הגוון שנבחר עבור הפרופילים מהווה ניגוד לגוון הרצפה, וממשיך את גוון חלק מריהוט הבית.(שחור)
ככלל הרצפה, חזיתות המטבח והספה מגיעים מהגוונים החומים-ירוקים, בעוד הכורסה והפרופילים נצבעו בשחור שמהווה קונטרסט. 
שירותי האורחים ממשיכים את האופי הכפרי, קיר הקצה, עליו תלויה האסלה, מהווה קיר כח, ועליו אבן שנחתכה ע"פ גודל שבחרנו. הניאגרה הסמויה בקיר אפשרה יצירת מדף וחיפויו בעץ אלון. שאר הקירות חופו בטיח צבעוני במראה כפרי. 
חיפוים וריצופים - "דרך האבן", את כל הנגרות בתכנוני, בנה בכשרון רב אורן מ " אפולון", וגולת הכותרת פתרון למדרגות – ספי אלון הונחו על כל שלח, והרום נצבע בגוון הבית, כל זאת ללא פירוק המדרגות.

Share by: